Permanente make-up

Permanente make-up

Wat is permanente make up?
Permanente make up of ook wel PMU genoemd is het aanbrengen van een kleur (pigment) dat net onder het huidoppervlak (in de lederhuid) ingebracht wordt door middel van een apparaat waaraan een pen is verbonden. In de pen wordt een steriele hygienemodule met ultradunne naaldjes geplaatst die snel op en neer gaan terwijl het pigment ingebracht wordt. Er worden uiteraard pigmenten gebruikt die voldoen aan de strengste eisen van de Voedsel en Waren Autoriteit. Er zijn verschillende soorten naalden, met elke naald zijn er diverse technieken mogelijk, elke techniek zorgt weer voor een ander effect. De meest voorkomende behandelingen binnen de permanente make up zijn wenkbrauwen en eyeliner.

Is permanente make up veilig?
Permanente make up heeft geen nadelige gevolgen. Het is volkomen veilig en zelfs mensen met huidallergieën kunnen de behandeling ondergaan.

Behandeling permanente make up.
U wordt geadviseerd om 24 uur voor de behandeling en tot 8 uur na de behandeling geen bloedverdunners in te nemen (aspirines, aspegic en sedergine) pijnstillers met paracetamol zijn wel toegestaan. Alcohol werkt ook bloed verdunnend. Daarom adviseer ik u om 24 uur voor de behandeling geen alcohol te gebruiken. De permanente make up wordt bij ANGO 4 BEAUTY meestal in 2 tot 3 behandelingen gezet. Bij de eerste behandeling zal er goed worden besproken wat de wensen zijn qua vorm (door eerst op de huid te tekenen) en kleur. Na de behandeling is de pigmentatie altijd te donker, dit is heel normaal en zal na 3 à 4 dagen vervagen. De opperhuid vernieuwt zich en schilfert na 3 à 4 dagen gedeeltelijk af. Hierbij verliest u het pigment dat in deze laag was opgenomen. Tussen elke behandeling hoort 5 à 6 weken te zitten voor herstel van de huid. De tweede behandeling dient om de kleur weer bij te werken en om eventueel nog een correctie/ aanvulling op de vorm aan te brengen. In sommige gevallen wordt er een derde behandeling gemaakt.

Voor wie is de permanente make up geschikt?
Voor mensen die;

  • Overgevoelig/allergisch zijn voor (gewone) make-up.
  • Geen of weinig wenkbrauwen meer hebben (epilatie)
  • Geen haren meer hebben b.v. door ziekte.
  • Veel moeite of weinig tijd hebben om zichzelf op te maken.
  • In ruimten (laboratoria)werken waar geen make-up is toe gestaan.
  • Bij veel transpireren door sport of sauna.
  • Contactlenzen of een bril dragen.

Doet een permanente make up pijn?

Er wordt met de allernieuwste apparatuur gewerkt, waardoor het bijna pijnloos is en er minder beschadigingen optreden dan in het verleden. Hierdoor kan men de volgende dag gewoon weer werken. Er kan verdoofd worden met Emla crème, deze kunt u op recept bij uw huisarts aanvragen. Een tube van 5 ml is genoeg, deze moet ruim voor de behandeling plaats vind aangebracht worden, met uitzondering van de oogleden.

Tips:

  • Was uw haar vlak voor de behandeling, want uw huid rond de ogen en of wenkbrauwen dient tot 4 dagen na de behandeling droog te worden gehouden.
  • Laat evt. eerst uw wimpers en/of wenkbrauwen verven en mooi in model brengen d.m.v. epileren.
  • Wanneer bijwerken? Het is nogal verschillend hoe lang iemand plezier heeft van zijn permanente make up. Zodra u ziet dat de permanente make up vervaagt en u deze weer gaat bijtekenen, kan er een opfrisbehandeling gedaan worden. Dit is meestal na 1 à 2 jaar. U betaald dan minder omdat u maar een behandeling nodig heeft.